Urząd Gminy Czernikowo

Treść strony

pokój nr 17, tel. 54 287 50 01 wew 63 Wiesław Wernerowicz

Stanowisko ds Obrony Cywilnej i Zarządzania Kryzysowego

Do stanowiska należą w szczególności:

1. opracowywanie projektów tworzenia gminnych formacji obrony cywilnej oraz programów szkolenia;
  2. ustalanie projektów zakresu działania jednostek organizacyjnych wchodzących w skład systemu wykrywania i alarmowania oraz systemu wczesnego ostrzegania;
  3. przygotowywanie zarządzeń Wójta w sprawie całkowitego lub częściowego rozwinięcia systemu wykrywania i alarmowania;
  4. opracowywanie organizacji i kierowania przebiegiem ewakuacji ludności oraz doradztwo co do rozwoju i zakresu pomocy udzielonej właściwym organom w utrzymaniu lub przywracaniu porządku w sferach dotkniętych klęskami;
  5. opracowywanie projektów planów organizowania i prowadzenia akcji ratunkowych, likwidacji skażeń i zakażeń;
  6. opracowywanie systemu kierownictwa gminnymi formacjami obrony cywilnej;
  7. planowanie i organizowanie ( na czas wojny) doraźnych pomieszczeń i zaopatrzenia dla poszkodowanej ludności;
  8. współpraca z Towarzystwem Opieki Nad Zwierzętami i innymi zainteresowanymi i organizacjami, w tym również współdziałanie w ujawnianiu oraz ściganiu przestępstw i
    wykroczeń przeciwko zwierzętom;
    1.       prowadzenie postępowań w sprawach zawiadomień o podejrzeniu wystąpienia choroby zakaźnej u zwierzęcia;
    2.       realizacja zadań przewidzianych w planach gotowości zwalczania chorób zakaźnych zwierząt;
    3.         przygotowywanie materiałów niezbędnych do wydania opinii w sprawach
    a)        rocznych planów łowieckich ustalonych dla dzierżawców obwodów ,
    b)        oddawania w dzierżawę obwodów łowieckich;
  9. współpraca w planowaniu i organizacji ochrony żywności i innych dóbr niezbędnych do przetrwania;
  10. przygotowywanie zarządzeń Wójta w sprawach doraźnego przywracania działania służb użyteczności publicznej oraz udzielania pomocy przez gminne formacje OC;
  11. współpraca z Toruńskim Centrum Zarządzania Kryzysowego;
  12. prowadzenie postępowań w sprawach ustalania okoliczności i przyczyn wypadków osób pełniących służbę w gminnych formacjach OC oraz wypłaty odszkodowań;
  13. organizowanie akcji społecznych zwalczania klęsk żywiołowych;;
  14. prowadzenie postępowań w sprawach o wydanie decyzji Wójta nakładających obowiązek wykonania świadczeń osobistych i rzeczowych na rzecz przygotowania obrony państwa oraz zwalczania klęsk żywiołowych, nadzwyczajnych zagrożeń środowiska i likwidacji ich skutków;
  15. sporządzanie informacji o nieruchomościach i rzeczach ruchomych , mogących być przedmiotem świadczeń rzeczowych;
  16. przygotowanie decyzji Wójta o przeznaczeniu nieruchomości lub rzeczy ruchomych na cele świadczeń rzeczowych;
  17. kontrola stanu utrzymania nieruchomości lub rzeczy ruchomych, przeznaczonych na cele świadczeń rzeczowych;
  18. realizacja zadań Gminnego Zespołu Zarządzania Kryzysowego.

Magazyn

Ogłoszenia

zobacz wszystkie
  • Sprzedam działkę budowlaną - Zajączkowo

Działka o powierzchni całkowitej 5667 m 2
    zlokalizowana na granicy Czernikowa z Wygodą (ul. Zajączkowo)
    W drodze znajdują się: prąd, woda..
    Prowadzi do niej droga asfaltowa, ok 1,5 km od centrum Czernikowa.
    W bezpośrednim sąsiedztwie nie ma zabudowań. Teren pagórkowaty, cicha, urokliwa okolica, bogate walory przyrodnicze.
    W tym jedna działka rolno-budowlana o powierzchni 4173 m 2. Dla niej wydano warunki zabudowy pod projekt GŁADKI Muratora.
    Druga działka o powierzchni 1494 m 2 przeznaczona jest pod działalność gospodarczą. Dwa oddzielne wjazdy/na budowlaną i gospodarczą.
  • SPRZEDAM JAŁÓWKĘ CIELNĄ
    Sprzedam jałówkę biało-czerwoną cielną. Termin wycielenia 26 maja. Cena 4 200 zł.
    Kiełpiny gm. Czernikowo
    Kontakt pod numerem telefonu: 666-270-174
  • sprzedam lub wynajmę
    Sprzedam lub wynajmę mieszkanie o pow. 56 m ( 2 pokoje , kuchnia , łazienka) w Osówce.
  • Ogłoszenia
    Świadczysz usługi, wykonasz zlecenie? Szukasz pracy, pracownika? Sprzedasz, kupisz, oddasz...? Wejdź, wybierz kategorię, sprawdź, dodaj ogłoszenie za darmo. Ogłoszenie będzie aktywne po zatwierdzeniu przez administratora, przez 3 tygodnie (kat. usługi 4 tyg.). Urząd nie ponosi odpowiedzialności za treść zamieszczanych ogłoszeń i reklam.

Biuletyn Informacji Publicznych

"DWA SŁOWA" Nr 1/2017
Plan Czernikowa

Dane teleadresowe

Urząd Gminy Czernikowo
ul. Słowackiego 12
87- 640 Czernikowo
tel. / fax  54 287 50 01
e-mail:   info@czernikowo.pl

Godziny otwarcia

Poniedziałek 7.00 - 15.00
Wtorek 8.00 - 16.00
Środa 7.00 - 15.00
Czwartek 7.00 - 15.00
Piątek 7.00 - 15.00

Statystyki

Naszą stronę odwiedziło już 3165 osób Gratulujemy, jesteś jedną z nich!
Urząd Gminy w Czernikowie
Do góry strony

Rozmiar czcionki

Wersja o wysokim poziomie kontrastu

Przełącz się na widok strony o wysokim kontraście.
Powrót do domyślnej wersji strony zawsze po wybraniu linku "Graficzna wersja strony" znajdującego się w górnej części witryny.